Contact
Sluiten
CicloBrick_duurzame_gevelbakstenen

Op zoek naar duurzame en circulaire gevelbakstenen? Dan moet je CicloBrick hebben.

CicloBrick is een duurzame én circulaire gevelbaksteen van Wienerberger. CicloBrick gevelbakstenen zijn bij Stiho beschikbaar in de kleuren roodoranje en brons, in normaal waalformaat van 10 centimeter breed. Bekijk CicloBrick in de webshop.

CicloBrick: duurzaam en circulair

CicloBrick is niet alleen een duurzaam, maar ook nog eens circulair. De basisgrondstof voor deze gevelsteen is duurzaam gewonnen rivierklei uit Nederland. Daar wordt 20% keramisch restmateriaal aan toegevoegd. Dit materiaal wordt geoogst uit donorgebouwen door urban mining partner New Horizon. Zo draagt CicloBrick letterlijk een steentje bij aan het verkleinen van de hoeveelheid keramisch sloopafval. 

Weet jij een donorgebouw?

Om CicloBrick en andere circulaire bouwmaterialen te kunnen blijven aanbieden, zijn er hard grondstoffen nodig. Kun jij een donorgebouw bieden waaruit New Horizon materialen en grondstoffen kan oogsten? Draag je steentje bij aan een circulaire economie en meld je aan bij New Horizon.

Vragen over CicloBrick?

Heb je nog vragen over CicloBrick? Wil je weten of het geschikt is voor jouw project? Neem contact op met jouw Stiho vestiging of contactpersoon. We voorzien je van advies en helpen je graag verder.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen