Contact
Sluiten
Bouwreis 2017

Op Bouwreis naar Jogjakarta!

Een bouwreis om nooit te vergeten!

Ook in 2017 hebben wij de handen uit de mouwen gestoken en zijn wij op Bouwreis samen met Habitat for Humanity naar Jogjakarta (Indonesië) geweest. Daar hebben wij huizen gebouwd voor de gezinnen die het écht nodig hadden. De projecten die Habitat hier realiseert zijn nieuwbouw, aanbouw en renovaties, noodhulp.Donatie

Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage en inzet! Namens alle donateurs en De Stiho Groep is er een cheque van maar liefst € 88.781,- overhandigd aan Habitat for Humanity. 

Waarom op Bouwreis met Stiho & Habitat for Humanity?

Indonesië is de grootste eilandengroep ter wereld met z’n 1.300 eilanden verspreid over honderden kilometers. Het is het thuis voor meer dan 256 miljoen mensen, waarvan 12% onder de armoedegrens leeft. Huisvesting is hier continue een uitdaging. De tsunami in 2004, een aardbeving anderhalf jaar later en overstromingen weer een jaar later zorgden voor nog grotere problemen. De VN schat dat het land 735.000 huizen per jaar nodig heeft en dat er jaarlijks 420.000 huizen moeten worden gerepareerd.

Meebouwen is dus letterlijk van levensbelang.

Wanneer?

Inschrijven voor deze reizen is helaas niet meer mogelijk. Wil je volgend jaar op de hoogte worden gesteld van een eventuele bouwreis. Laat het dan hier weten. 


Hoeveel kost het om mee te gaan op bouwreis?

Een bouwreis bedraagt € 4085,- De reis- en verblijfkosten hiervan betaal je zelf. Dit is € 1985,-
Het overige gedeelte van het bedrag is een sponsorbijdrage van € 2100,- wat volledig ten goede komt aan de mensen die dit écht nodig hebben.

Voor jou ligt hier de mooie uitdaging om dit bedrag bij elkaar te verzamelen met sponsoracties. Stiho legt op jouw naam alvast € 700,- in om je een steuntje in de rug te geven! Het is aan jou om je in te zetten voor de resterende € 1400,-. Wij helpen je hier graag bij! We zullen je in de aanloopperiode tips & tricks geven om dit voor elkaar te krijgen. Meer geld ophalen mag natuurlijk altijd. Hoe meer sponsorgeld, hoe beter wij samen de mensen in Jogjakarta kunnen helpen. Zet ‘m op!

Huidige situatie in Jogjakarta


Nieuwe Situatie


Habitat for Humanity Indonesie

Habitat for Humanity in Indonesië bestaat sinds 1997. Verspreid over het land zijn er meerdere vestigingen en Habitat Recource Centers (Jakarta, Bandung, Yogyakarta, Surabaya, Manado, Batam, Medan en Bali). Met concepten als ‘Building in Stages’ en ‘Save and Build’ zorgt Habitat for Humanity Indonesië dat ook de laagste inkomens in aanmerking kunnen komen voor het bouwen van een eigen huis. Building is stages betekent dat er eerst een eenvoudige, eenkamerwoning wordt gebouwd. Dit huis kan later worden uitgebreid met meerdere kamers. Bij ‘Save and Build’ spaart een groep met elkaar en zodra het geld voor één huis bijeen is, wordt dat huis gebouwd. Ondertussen sparen ze met elkaar verder totdat er voor iedereen in de groep een huis is afgebouwd. Lees meer over habitat. 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen