Contact
Sluiten

Welke schroef pas ik toe in mijn werk?

De vijf meest gebruikte schroeven met hun gerichte toepassing

In de bouw worden met name schroeven toegepast om materialen al dan niet tijdelijk te bevestigen. Dit gebeurt het meest met de spaanplaatschroef, maar af en toe is het makkelijker en vooral beter om een schroef met een specifieke toepassing te gebruiken.

Maar wanneer gebruik je nu welke schroef? In het kort geef ik hier de vijf meest gebruikte schroeven met hun gerichte toepassing aan:

1. Universeelschroef.
Dit is een echte all-rounder. Deze schroef is voor vrijwel alle toepassingen geschikt.
Hij staat ook bekend als spaanplaatschroef. De constructie van deze schroef zorgt ervoor dat deze zeer makkelijk indraait, terwijl er veel minder kans is op splijten van het hout. Dit is een schroef om altijd bij je te hebben. Ook leverbaar in stalen assortimentskoffer met diverse maten. Nooit meer misgrijpen. Deze schroef is leverbaar in een aansluiting met Torx en Pozidrive.

2. MDF Schroef.
De MDF schroef is speciaal ontwikkeld voor het snel en makkelijk verbinden van MDF plaatmateriaal. Hierdoor splijt het MDF niet, zelfs niet op de kopse kant van de plaat. Daarnaast zorgt de ‘Diamant-boorpunt’ ervoor dat je niet hoeft voor te boren. Door de speciale kleine kop met freesribben ontstaat een mooi verzinkte afwerking. Als je voor MDF een universeelschroef gebruikt, dan heb je veel meer kans op splijten van het materiaal en krijg je een minder mooi eindresultaat. Het gebruik van deze schroef in MDF zal u verbaasd doen staan van het resultaat.

3. Beslagschroef.
Zoals de naam al zegt zijn beslagschroeven voor het bevestigen van scharnieren en beslag. De beslagschroeven zijn SKG 98-08 goedgekeurd voor gebruik in veiligheidsbeslag. Door de speicale kop, ligt deze mooi vlak. Deze schroef lijkt op een “normale” universeelschroef, maar door de vorm en constructie van de schroef is het makkelijker en sneller om toe te passen in scharnieren en beslag.

4. vlonderschroef.
De vlonderschroeven met platkop en bronskleurige Anti-Roest-coating zijn goed te verwerken in de hardere houtsoorten, met name vlonders. De AR-coating heeft een zelfherstellend vermogen waardoor de schroeven permanent beschermt worden tegen corrosie. De betere roestwerendheid dan RVS en de mindere kans op afbreken, maakt de vlonderschroef de perfecte vlonderschroef.

5. Houtbouwschroef.
Door de grote tellerkop heeft hij een groot draagvlak en klembereik. De schroeven zijn een perfect alternatief voor de houtdraadbout; ze zijn veel sterker, makkelijker in te draaien en hebben een betere uittrekwaarde. Door de constructie van de schroef kun je een dunnere schroef gebruiken, waardoor indraaien makkelijker en sneller gaat.

Bekijk assortiment schroeven

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen