Contact
Sluiten

Repair Care

Houtrout in je kozijn, vervangen of repareren met Repair Care?

Ongetwijfeld ken je het probleem van houtrot. Je staat dan voor het dilemma: repareren of vervangen van het kozijn. Repareren met de producten van Repair Care is vrijwel altijd makkelijker, goedkoper en sneller dan vervangen. Het levert een permanente reparatie op van beschadigd en rot hout.

Repair Care werkt met epoxy. Epoxy is een ontzettend sterk materiaal. Het heeft zelfs een dubbel zo grote trek- en druksterkte als beton. Daarnaast heeft het een enorm hechtvermogen en is het bijzonder waterbestendig en elastisch. En dat alles over een zeer lange periode. Dat maakt epoxy een zeer betrouwbaar product. Sterker nog: geen ander product presteert zo goed op al deze punten. Niet voor niets wordt epoxy bijvoorbeeld ook gebruikt voor de verlijming van grote vliegtuigdelen.

Wat kun je met Repair Care?

Met Repair Care kun je gebruiken om scheuren, voegen, noesten en open verbindingen te verlijmen en vullen. Maar ook om houtconstructies te renoveren, restaureren en modelleren. Zowel binnen als buiten. Daarnaast kun je een gedeelte van het kozijn – bijvoorbeeld een slechte hoek – vervangen en Repair Care gebruiken om dit goed te fixeren en glad af te werken.

Klaar in 7 stappen
Repair Care laat zich gemakkelijk verwerken:
1. Verwijder de houtrot
2. Meet de vochtigheid van het hout
3. Breng de primer aan
4. Meng de Repair Care vulpasta
5. Brand het product aan
6. Breng het product voldoende dik aan
7. Daarna in één beweging afmessen.

Zodra het product is uitgehard, kun je het schuren en schilderen. Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar, deze hebben een verschillende uithardtijd.

Voor alles geldt: als je weet hoe je het werk het beste kan uitvoeren, is de kans op succes het grootst. Bij Repair Care kun je opleidingen volgen. Rond je die succesvol af, dan krijg je daarvoor een officieel erkend certificaat.


Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen