Contact
Sluiten

Dingemans C60/27

Lichte, geluidsisolerende plafonds

Steeds vaker worden gebouwen opgesplitst in appartementen, of winkels beneden met woningen erboven. Dan is het belangrijk dat een plafond goed geluidsisolerend is. Onze productspecialist Henk Oskam laat graag je zien hoe het systeem werkt.

C60/27

Voor geluidsisolerende constructies zijn C60/27 plafonds geschikt. Dingemans
Dit zijn lichte, niet constructieve plafonds die zijn opgebouwd uit een stalen skelet met daartegen de beplating – voornamelijk gipskartonplaten of specifieke brandwerende platen. Het stalen skelet bestaat uit een dubbele laag Dingemans C-profielen die aan de bovenconstructie wordt afgehangen met Dingemans hulpstukken. Op de plek van de wandaansluiting worden stalen U-profielen geplaatst. 

Akoestische hulpstukken

Voor de bevestiging van de C-profielen aan de bovenliggende constructie (beton of hout) kunnen meerdere hulpstukken worden gebruikt, afhankelijk van de verlaging en eventuele specifieke eisen. Er zijn namelijk verschillende akoestische hulpstukken, voorzien van een rubberen onderbreking, om de geluidsreductie te realiseren: nonius bovenhanger, directhanger, inschuifclip met geluidsdemping of een geluiddempinghanger. De verlaging bepaalt in de meeste gevallen de te gebruiken hulpstukken. Met die akoestische hulpstukken kan een geluidsreductie tot 16 dB behaald worden! Ook kunnen de U-randprofielen worden voorzien van akoestische foamband.

Directhanger   Nonius bovenhanger   Directhanger
Hulpstukken met geluiddemping (van links naar rechts); Directhanger, Nonius bovenhanger, Inschuifclip.

Meer informatie? Neem gerust contact op.
Bekijk het Dingemans assortiment makkelijk en snel via onderstaande button.
Dingemans assortiment

Voor verwerkingsrichtlijnen klik hier

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen