Blog: accoya, unieke houtsoort voor buiten

Accoya: Unieke houtsoort voor buiten

Sinds het begin van dit jaar vind je bij Stiho Accoya in het assortiment. Deze gemodificeerde en vrijwel foutvrije naaldhoutsoort is heel geschikt voor buitentoepassingen. We leggen uit waarom.

Accoya wordt gemaakt van de radiata pine. Omdat deze houtsoort van nature een lage duurzaamheid heeft, wordt hij gemodificeerd via een proces dat acetyleren heet. Kort door de bocht wordt er onder vacuüm en druk azijnzuuranhydride, een sterke concentratie keukenazijn, in het hout gebracht. Vervolgens wordt met een vacuümmethode het restproduct azijnzuur ook weer uit het hout gehaald, de anhydride blijft achter in het hout. Dit modificatieproces zorgt voor een aantal aanpassing in de opbouw van de houtcelstructuur. Hierdoor krijgt het hout een aantal unieke eigenschappen, zo neemt bijvoorbeeld de duurzaamheid van het product aanzienlijk toe. Accoya gaat bij een toepassing zonder grondcontact namelijk gegarandeerd 50 jaar mee.

Vijf unieke kenmerken

Accoya heeft een aantal unieke kenmerken, dit zijn de belangrijkste:

  1. Hoge dimensiestabiliteit
  2. Lange levensduur
  3. Onderhoudsarm
  4. Eenvoudige verwerking
  5. Ecologische duurzaamheid: FSC-gecertificeerd en Cradle tot Cradle Gold certificaat

Lees direct meer over deze unieke kenmerken 

En wat heeft die pot augurken nou te maken met Accoya?
De Accoya fabriek opereert volgens de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteits- en milieumanagement, recycling en duurzame inkoop van grondstoffen. Het restproduct azijnzuur wordt dan ook opgevangen en gebruikt in onder andere de voedingsmiddelenindustrie, bijvoorbeeld voor de ingemaakte augurken uit de vlog.

Op voorraad

Bij Stiho hebben we vier ruwe kopmaten en twee profielen op voorraad, waarvan de langste lengte 4.80 m is. Meer weten over Accoya en wat Stiho daarin voor jou kan betekenen? Vraag ernaar op je vestiging of lees het artikel in Stiho Magazine.

Bekijk producten

 

Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen