Contact
Sluiten

Lancering Urban Mining Collective

De stad als bron!


Tijdens de Dutch Design Week (DDW), die van 21 tot 29 oktober a.s. gehouden wordt in Eindhoven, wordt het Urban Mining Collective (UMC) gelanceerd. Het betreft een nieuw initiatief, dat bestaat uit partners van New Horizon Urban Mining. Het UMC gebruikt de stad als bron. Ze maakt grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt voor hergebruik.

De partners hebben eenzelfde circulaire missie. Zij treden daarom naar buiten als het Urban Mining Collective. Het logo wordt gebruikt op de materialen die zij vanuit Urban Mining produceren of op de markt brengen. Deelnemers aan het collectief betreffen hoofdzakelijk gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten. Het collectief bestaat uit Stiho, Rexel, Elektroned, Knauf, Tetris, JLL, TGN, Rensa, Wavin, steenfabriek Douveren, de Ruttegroep, NIBE en ABN AMRO. New Horizon Urban Mining voert binnen het collectief de regie met betrekking tot de grondstofstromen en het naar de markt brengen van de (gezamenlijke) innovaties.

Het UMC is al volop actief. Zo werkte een aantal partners mee aan de realisatie van Circl op de Zuidas in Amsterdam. Steenfabriek Douveren ontwikkelde onlangs een volledig circulaire baksteen. Verder is, in samenwerking met de DDW, het People’s Pavilion aan het Ketelhuisplein gebouwd. Het betreft een tijdelijk 100% circulair gebouw, dat tijdens de DDW 2017 dienst doet als evenementenlocatie. Er kunnen zo’n 600 mensen terecht. Het People’s Pavilion is tijdens het evenement thuisbasis voor het UMC. 

Projectcase Stiho

Stiho is partner van New Horizon van het eerste uur. De bedrijven bundelden hun krachten en vonden elkaar in circulaire renovatie. Stiho is met 16 vestigingen onderdeel van De Stiho Groep. De groothandel in bouwmaterialen, hout & plaat levert aan bouwend Nederland. Duurzaam en circulair staan hoog op de agenda bij het bedrijf. Er wordt niet alleen over nagedacht, er wordt vooral gedaan. New Horizon oogstte hardhouten kozijnen uit een project van De Alliantie in Hilversum. Samen met Stiho zijn honderd van deze kozijnen omgezet in unieke scheidingswanden. Deze wanden zijn geplaatst in het Circulair Paviljoen van ABN AMRO (Circl) aan de Zuidas in Amsterdam.

Momenteel ligt de focus van Stiho op het uitbreiden van het assortiment en het opbouwen van de voorraad circulaire producten in hout en hang- en sluitwerk. Inmiddels ligt de eerste partij circulaire sloten in de schappen. De kwaliteit is gegarandeerd dezelfde als van nieuwe sloten. Dit maakt het ook mogelijk om zogenaamd hybride te leveren: als er onvoldoende circulair materiaal voorradig is, is een combinatie van circulair en nieuw de oplossing. Streven van Stiho is in de toekomst volledig circulair te leveren.

Lees hier meer over de samenwerking tussen Stiho en New Horzion

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen