Contact
Sluiten

Stiho zet stap in Circulaire Economie

Op 2 februari tekende Stiho en New Horizon Urban Mining een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst, gericht op de verdere introductie van Circulaire Economie in bouw- en renovatieprojecten. De herbruikbaarheid van ontmantelde materialen is de sleutel tot een duurzame bouwsector.

Circulaire Projecten

De samenwerking heeft geleid tot concrete ontwikkelingen in het toepassen van herbruikbare houtstromen en hang- en sluitwerk. Zo worden de komende maand grote scheidingswanden geplaatst in het Circulair Paviljoen van ABN AMRO aan de Zuidas in Amsterdam. Later dit jaar zullen volledig op maat gefabriceerde kozijnen worden geleverd aan een project van Woningcorporatie De Alliantie in Hilversum. Het hout dat daarvoor wordt gebruikt is door middel van Urban Mining uit gebouwen geoogst.

Intensievere samenwerking

Nu de eerste successen zijn geboekt en het palet van nieuwe mogelijkheden iedere dag groter wordt, hebben beide bedrijven besloten de samenwerking verder te intensiveren. Het komende jaar wordt gewerkt aan het realiseren van een groter aantal projectspecifieke leveringen, maar ook van een stroom algeheel toepasbare houtproducten van hergebruikt materiaal voor de aannemerij en woningcorporaties. Deze leveringen zullen een zogenoemde ‘hybride’ karakter hebben (een mix van hergebruikt en gecertificeerd nieuw hout), zodat de leverbetrouwbaarheid te allen tijde gewaarborgd wordt en een schaalbaar model ontstaat. Marco Harkes, directeur Stiho: “We zijn zeer verheugd over deze samenwerking. In circulair renoveren zien wij echt de toekomst. Onze klanten kunnen met het gebruik van circulaire materialen ook weer onderscheidend zijn op het gebied van duurzaamheid.”  

Groeiend aanbod

De ambitie is om een zo groot mogelijke hoeveelheid waardevolle grondstoffen door middel van Urban Mining direct toepasbaar te maken en te houden voor de bouwwereld. Met de lange termijn voor ogen zijn beide bedrijven overtuigd van de positieve business case. Met de introductie van de Circulaire principes door MVO Nederland is het aanbod groeiende.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen