Contact
Sluiten

Bewerkingen en behandelingen

Op maat gemaakt voor jou

Hoe eerder je aan de slag kunt, hoe beter. Daar helpen we je bij! Door je materialen alvast op maat te zagen bijvoorbeeld. Of door alvast te profileren of te gronden. Wij helpen jou verder, waardoor jij op de bouw niet meer álles te doen. 

Prefabwerk

Voor prefabwerk werken we samen met gespecialiseerde partners. Wil je er meer over weten, neem dan contact op met je vestigingsmanager of accountmanager.

Brandvertragend impregneren

Veel producten voldoen aan een eis met betrekking tot vlamuitbreiding. Die eis is gerelateerd aan een bepaalde toepassing. Sommige materialen kunnen, als een zwaardere brandeis van toepassing is, door impregneren een betere waarde krijgen. Bijvoorbeeld houten gevelbekleding van Euroklasse D naar Euroklasse B.

Verduurzamen

Hout met een lage duurzaamheidsklasse (4 en 5) moet worden verduurzaamd om te mogen worden toegepast in risicoklasse 3.1, 3.2 en 4. Wij kunnen hout verduurzamen met de vacuümdrukmethode met koperhoudende of kopervrije middelen.

Verfapplicatie gronden

We hebben diverse voorgegronde producten op voorraad, maar we kunnen materialen ook op order voor je gronden of voorzien van een lasur (kleurbeits).

Plaatmaterialen zagen

Op onze opdeelzagen kunnen we de meest gangbare plaatmaterialen op maat zagen, zoals multiplex, Trespa en Rockpanel. Gipsgebonden en cementgebonden plaatmaterialen zagen we in samenwerking met gespecialiseerde partners.

Afkorten

We kunnen het hout tweezijdig haaks gekort op de gewenste lengte afleveren.

Profileren

In onze eigen machinales hebben we snijgereedschap waarmee we veel verschillende modellen kunnen maken. Ook kunnen we maatwerk verrichten doordat we in huis profielbeitels kunnen slijpen.

Schaven

Op onze schaafbanken kunnen we het nodige maatwerk verrichten. We kunnen zowel schaven naar een afwijkende netto maat als naar een afwijkend profiel.

CNC-frees

CNC frezen van plaatmateriaal doen we in samenwerking met gespecialiseerde partners. Deze techniek wordt gebruikt bij het frezen van zeer specifieke modellen of bijvoorbeeld het boren van Trespa-panelen.

Herzagen & fijnbezagen

Met onze bandzaag zagen we hout in de lengte doormidden. Maar ook kunnen we hout voorzien van schuine kanten voor bijvoorbeeld nokgordingen of muurplaten.Met fijn bezagen worden de tanden en aanvoersnelheid van de bandzaag zo aangepast dat het hout een fijn en ruw oppervlak krijgt. Dit is met name van toepassing als je gevelbekleding van naaldhout wilt gebruiken, bijvoorbeeld Western red cedar en ThermoHout vuren.

Merken

We kunnen je producten voorzien van merkstickers zodat op de bouwplaats goed zichtbaar is welk paneel/stuk hout je op welke plek nodig hebt.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen