Contact
Sluiten

 

Badkamerrenovatie: snel en makkelijk met wedi en Stiho

Een badkamer renoveren kan een tijdrovende klus zijn. Wil je tijd besparen? Kies dan voor het wedi systeem. Samen met wedi hebben wij een pakket samengesteld waarmee renoveren snel en makkelijk gaat. Zo bespaar je tijd en heb je weer meer tijd voor andere projecten.

Waarom het wedi systeem?

Wedi is een modulair systeem waarmee je naar wens een badkamer of toilet kan maken of renoveren. De verschillende wedi producten zijn perfect op elkaar afgestemd. Van eenvoudige bouwplaten en afgewerkte douche- en badkamerelementen tot montage- en afdichtingstoebehoren. Door te kiezen voor op elkaar afgestemde producten voorkom je lekkage op kwetsbare plekken. Denk bijvoorbeeld aan de douchehoek, kraan, put, wand en vloeraansluiting.

De 9 voordelen van het wedi systeem

  • Lichtgewicht bouwplaten
  • Gemakkelijk op maat te maken
  • Door 1 persoon te installeren
  • Valt direct overheen te tegelen
  • Gemakkelijk te verwerken met alleen wedi 610 lijm
  • Perfect te combineren met vloerverwarming
  • Isolerende werking
  • Afdichtingsconcept uit één hand
  • 10 jaar garantie op materialen

De 9 wedi elementen voor een makkelijke en snelle badkamerrenovatie


1. Bouwplaten 

De bouwplaten hebben een wedi XPS-hardschuimkern met een hoge dichtheid. Deze houdt het oppervlak absoluut waterdicht, zelfs als het beschadigd is. Ook biedt het een duurzame bescherming tegen vocht en schimmel achter de muur. Wat dat betekent? Meer veiligheid en geen klachten of reparaties achteraf. Wedi bouwplaten zijn er in diverse dikten, van 4mm tot en met 100mm. Om scheurvorming te voorkomen door bewegende ondergronden wordt zelfklevend weefselband toegepast.

Van de bouwplaten hebben wij de volgende diktes op voorraad: 4, 6, 10, 20, 30 en 50mm in de maat 260x60cm. De dikte 50mm is er ook in XXL afmeting 260x120cm. Op de vloer worden de bouwplaten geschroefd en gelijmd. Alle dikten kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de situatie ter plaatse.
Waarvoor gebruik je de bouwplaten?

Veel oude doucheruimten hebben tegelwerk dat niet tot het plafond loopt. Laat je de oude tegels zitten? Dan kun je het gedeelte erboven opvullen met dunne wedi bouwplaten. De nu vlakke wand kan dan van onder naar boven opnieuw betegeld worden, over de bestaande tegels en de wedi bouwplaat heen. De dikten 10 en 12,5mm sluiten aan bij bijvoorbeeld gipskartonplaten. De dikte 50mm kan ook gebruikt worden om wanden van te maken. Deze staan dan haaks op de bestaande wand. Geen blokken meer, maar gewoon één geheel. Naast de maat van 260x60cm maakt Wedi ook XL en XXL platen. XL is 90cm breed een XXL 120cm.


2. I-Board

Hangtoiletten op sanitaire wanden zijn helemaal van deze tijd. Wedi I-Board is daarom ideaal. Deze kant-en-klare bouwplaat heeft de nodige sparingen om een hangtoilet aan te bevestigen. I-board is tot 400kg belastbaar, vanaf een tegelgrootte van 10x10cm. Het direct bevestigen op de ondergrond kan met Wedi 610 lijm en afdichtmiddel. Met wedi 610 is verdere afdichting niet noodzakelijk. Het I-Board kun je verder combineren met de bouwplaten.

3. Construct bouwplaten

Wedi Construct bouwplaten hebben een gesleufde plaat in de langs- of dwarsrichting voor ronde constructies. Hierdoor heb je veel mogelijkheden op het gebied van individuele vormgeving. Zo kun je bijvoorbeeld werken met halfronde oplossingen of kleine buigstralen. Je wordt alleen beperkt door de fantasie van jou en je klant.

4. Hoekelementen

Bij Stiho hebben we ook hoekelementen van wedi in ons assortiment. Ideaal om hoeken mee te maken, maar ook om leidingkokers mee te maken.

5. Ombouwelementen

Voor baden en douchebakken zijn er speciale ombouwelementen. Deze hebben stelschroeven aan de onderzijde en worden hierdoor vastgeklemd.

6. Inloopdouche

Steeds vaker worden baden en douchebakken vervangen door inloopdouches. Wij leveren wedi Fundo inloopdouches die aan de hoogste eisen voldoen. Zo kun je al een complete douchevloer vanaf 20mm hoogte, voorzien van het wettelijke afschot in diverse afmetingen verkrijgen. Deze vloer monteer en installeer je in een korte tijd. Hij is gegarandeerd 100% waterdicht. Met de veelzijdigheid van de Fundo serie kun je alle kanten op. Zo kun je een gebruikelijke centrale afvoer krijgen, een sleufdrain of een klassiek douchevloerelement. Of wat dacht je van een kant-en-klaar systeem inclusief geïntegreerde afvoertechniek? 

Er is zelfs een douche-element met sleufdrain speciaal voor houten vloeren, de Fundo RioLigno. De 25 mm hoge buitenkant kan in de houten vloer worden ingebed, zonder extra hoogte op te bouwen of een opstaande rand. Het naar beneden dikker wordende gootgedeelte verdwijnt bij deze montagewijze tussen de houten balken.


De onderzijde van het Fundo douche-element wordt ingebed in tegellijm. Zorg ervoor dat je de voorzijde ruim voorziet van tegellijm, zodat de verdere vloer kan worden uitgebreid met bouwplaten. Met de bijpassende Fundo gootafdekking standaard plus RVS geborsteld en een horizontale of verticale afvoer is de Fundo RioLigno compleet. Snel klaar, altijd het juiste afschot en een lekvrije put.
 

7. Nonstep ProS geluidsisolatiemat

Voor de verbetering van de geluidsisolatie die conform DIN 4109 (minimale vereisten) en VDI 4100 (strengere vereisten) wordt voorgeschreven, valt een geluidsisolatiemat aan te bevelen. De wedi Nonstep ProS geluidsisolatiemat is een dunne vliesmat. Deze wordt onder een wedi Fundo douche-element aangebracht voor de ontkoppeling en de geluidsisolatie. De afmetingen van de vliesmat zijn 1200x600x9mm. 

8. Preline platen

Wedi Preline platen zijn standaard voorzien van sleuven voor warmwaterverwarming. De platen houden kou of warmte vast en er is minder inbouwdiepte of hoogte. Zelf infrezen is natuurlijk ook mogelijk.

9. Lijm, band, rozetten en manchetten

Om het Wedi systeem te monteren, maak je natuurlijk ook gebruik van:
• 610 lijm- en afdichtmiddel.
wedi weefselband zelfklevend: voor de wapening en het stabiliseren van naden in bouwplaten.
wedi rozet metaal gegalvaniseerd diameter 35mm: voorkomt dat de schroeven in het XPS-schuim worden gedraaid.
• tools afdichtingsmanchetten vliesversterkt en elastisch: geschikt voor ½ tot ¾ doorvoeren.


Bestel gemakkelijk via de Stiho app


Bestel gemakkelijk via de Stiho app


 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen