Badkamerrenovatie: snel en makkelijk met wedi en Stiho

Een badkamer renoveren een tijdrovende klus? Niet als je kiest voor het wedi systeem. Wedi en Stiho hebben samen een pakket samengesteld waarmee renoveren snel en makkelijk gaat.

 

Waarom het wedi systeem?

Wedi is een modulair systeem waarmee naar wens een badkamer of toilet kan worden gemaakt of gerenoveerd. De verschillende wedi producten zijn perfect op elkaar afgestemd – van eenvoudige bouwplaten en afgewerkte douche- en badkamerelementen tot montage- en afdichtingstoebehoren. Door te kiezen voor op elkaar afgestemde producten voorkom je lekkage op kwetsbare plekken in de douchehoek, kraan, put, wand en vloeraansluiting.

De 9 wedi elementen voor een makkelijke en snelle badkamerrenovatie

1. Bouwplaten 

De bouwplaten hebben een wedi XPS-hardschuimkern met hoge densiteit. Die houdt het oppervlak absoluut waterdicht, zelfs als het beschadigd is, en biedt duurzame bescherming tegen vocht en schimmel achter de muur. Dat betekent: meer veiligheid en geen klachten of reparaties achteraf. Wedi bouwplaten zijn er in diverse dikten, van 4mm tot en met 100mm. Ter voorkoming van scheurvorming door bewegende ondergronden wordt zelfklevend weefselband toegepast. Van de bouwplaten ligt op voorraad: 4, 6, 10, 20, 30 en 50mm in de maat 260x60cm. De dikte 50mm is er ook in XXL afmeting 260x120cm. Op de vloer worden de bouwplaten geschroefd en gelijmd. Alle dikten zijn mogelijk, afhankelijk van de situatie ter plaatse.


Waarvoor gebruik je de bouwplaten?

Veel oude doucheruimen hebben tegelwerk dat niet tot het plafond loopt. Laat je de oude tegels zitten, dan kun je het gedeelte erboven opvullen met dunne Wedi bouwplaten. De nu vlakke wand kun je dan van onder naar boven opnieuw betegelen: over de bestaande tegels en de Wedi bouwplaat. 

De dikten 10 en 12,5mm sluiten aan bij b.v. gipskartonplaten. De dikte 50mm kan ook gebruikt worden om wanden van te maken, die staan dan haaks op de bestaande wand.
Geen blokken meer maar één geheel.

Naast de maat van 260x60cm maakt Wedi ook XL en XXL platen. 
XL is 90cm breed een XXL 120cm.

2. I-Board

Hangtoiletten op sanitaire wanden zijn helemaal van deze tijd. Wedi I-Board is daarom ideaal: deze kant-en-klare bouwplaat heeft de nodige sparingen om een hangtoilet aan te bevestigen. I-board is tot 400kg belastbaar, vanaf een tegelgrootte van 10x10cm. Direct bevestigen op de ondergrond kan met Wedi 610 lijm en afdichtmiddel. Met wedi 610 is verdere afdichting niet noodzakelijk. Verder te combineren met de bouwplaten.

3. Construct bouwplaten

Wedi Construct bouwplaten hebben een gesleufde plaat in de langs- of dwarsrichting voor ronde constructies.

4. Hoekelementen

Ook hoekelementen behoren tot het assortiment.

5. Ombouwelementen

Voor baden en douchebakken zijn er ombouwelementen. Deze hebben stelschroeven aan de onderzijde en worden hierdoor vastgeklemd.

6. Inloopdouche

Steeds vaker worden baden en douchebakken vervangen door inloopdouches. Wedi levert Fundo inloopdouches die aan de hoogste eisen voldoen. Er is al een complete douchevloer vanaf 20mm hoogte voorzien van het wettelijke afschot in diverse afmetingen. Deze vloer monteer en installeer je in een korte tijd en is gegarandeerd 100% waterdicht. Of het nu gaat om een gebruikelijke centrale afvoer, een sleufdrain, een klassiek douchevloerelement of een kant-en-klaar systeem inclusief geïntegreerde afvoertechniek: de veelzijdigheid van de Fundo serie biedt voor elke situatie een passende oplossing.

Er is zelfs een douche-element met sleufdrain speciaal voor houten vloeren: Fundo RioLigno. De 25 mm hoge buitenkant kan in de houten vloer worden ingebed, zonder extra hoogte op te bouwen of opstaande rand. Het naar beneden dikker wordende gootgedeelte verdwijnt bij deze montagewijze tussen de houten balken. Met de bijpassende Fundo gootafdekking standaard plus RVS geborsteld en een horizontale of verticale afvoer is de Fundo RioLigno compleet. Snel klaar, altijd het juiste afschot en een lekvrije put.

De onderzijde van het Fundo douche-element wordt ingebed in tegellijm. De voorzijde ruim voorzien van tegellijm, zodat de verdere vloer kan worden uitgebreid met bouwplaten.


7. Nonstep ProS geluidsisolatiemat

Voor de verbetering van de geluidsisolatie die conform DIN 4109 (minimale vereisten) en VDI 4100 (strengere vereisten) wordt voorgeschreven, is een geluidsisolatiemat aan te bevelen. De Wedi Nonstep ProS geluidsisolatiemat is een dunne vliesmat die onder een Wedi Fundo douche-element wordt aangebracht voor de ontkoppeling en de geluidsisolatie. Afmeting 1200x600x9mm.

8. Preline platen

Wedi Preline platen zijn standaard voorzien van sleuven voor warmwaterverwarming. De platen houden kou of warmte vast en er is minder inbouwdiepte of hoogte. Zelf infrezen is ook mogelijk.
Wedi Preline gesleufde platen.

9. Lijm, band, rozetten en manchetten

Om het Wedi systeem te monteren, is er ook gedacht aan:
• 610 lijm- en afdichtmiddel.
• Tools weefselband zelfklevend: voor de wapening en stabilisering van naden in bouwplaten.
• Tools rozet metaal gegalvaniseerd diameter 35mm: voorkomt dat de schroeven in het XPS-schuim worden gedraaid.
• Tools afdichtingsmanchetten vliesversterkt, elastisch: geschikt voor ½ tot ¾ doorvoeren.

De 9 voordelen van het wedi systeem

✓ Lichtgewicht bouwplaten
✓ Gemakkelijk op maat te maken
✓ Door 1 persoon te installeren
✓ Direct overheen tegelen
✓ Gemakkelijk te verwerken met alleen wedi 610 lijm
✓ Perfect met vloerverwarming
✓ Isolerende werking
✓ Afdichtingsconcept uit één hand
✓ 10 jaar garantie op de producten
Mapei: tegellijmen

4tecx: kitten

Rubi: gereedschap

Sluit

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen