Contact
Sluiten

Urban Mining Collective

Stiho als partner van het Urban Mining Collective te vinden op de Dutch Design Week 2017

Van 21 tot en met 29 oktober vindt de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven plaats. Tijdens dit evenement wordt het Urban Mining Collective gelanceerd! Stiho is partner van dit collectief, omdat we overtuigd zijn van de kansen van een circulaire toekomst in de bouw. Het Urban Mining Collective leverde alle bouwmaterialen voor het tijdelijke People’s Pavilion, de centrale ontmoetingsplek van de DDW. Na de DDW wordt het 100% circulaire gebouw ontmanteld en worden alle geleende materialen weer teruggegeven. Stiho heeft voor de constructie 42 kubieke meter FSC gecertificeerde ruwe vuren balken 75x200mm geleverd.

 

New Horizon

New Horizon heeft als missie om de mismatch tussen het vrijkomen van waardevolle grondstoffen bij sloop en renovatie van gebouwen en de vraag naar grondstoffen bij renovatie, transformatie en nieuwbouw op een circulaire wijze op te lossen. Het bedrijf acteert daarbij als risicodragend hoofdaannemer van alle ontmantelingswerkzaamheden. Zij slopen niet, maar oogsten. Het voorspelbaar volume aan grondstoffen wendt het bedrijf aan om de maakindustrie en de grote distributeurs van bouwmaterialen aan zich te binden. De partnerbedrijven waarmee wordt samengewerkt, waaronder Stiho, Knauf, Wavin, Rexel, Rensa, en Tétris, leveren door invlechten van de materialen uit Urban Mining, zogenoemde hybride oplossingen. 

Urban Mining Collective

Partners die samenwerken met new Horizon Urban Mining doen dit vanuit een gezamenlijke missie en willen dat de producten uit Urban Mining herkendbaar zijn. Zij treden daarom gezamenlijk naar buiten als het Urban Mining Collective en gebruiken dit beeldmerk op de materialen die zij vanuit Urban Mining maken en/of op de markt brengen. Het betreffen hoofdzakelijk gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten. Het collectief bestaat uit Stiho, Rexel, ElektroNed, Knauf, Tétris, ABN Amro, JLL, TGN, Renda, Wavin, Steenfabriek Douveren, Rutte Groep en Nibe. New Horizon Urban Mining voert binnen het collectief de regie met betrekking tot de grondstofstromen en het naar de markt brengen van de (gezamenlijke) innovaties.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen