Contact
Sluiten

Spouwzaken

Ruim € 1.600,- besparen op spouwmuurisolatie

Hoe kan je makkelijk en snel geld besparen en ook nog eens duurzaam bezig zijn? Door te kiezen voor zachte isolatie in plaats van voor harde isolatie in de spouw. Als je bijvoorbeeld Isover Multimax 30 ultra van 121 mm toepast in de spouwmuren van een vrijstaande woning (Rc4,5), dan ben je ruim € 1.600 goedkoper uit dan wanneer je PIR van 100 mm toepast. Bekijk hier alle producten van Isover. 

Uit onderzoek is gebleken dat gevels met zachte isolatie aan het einde van de streep goedkoper zijn dan gevels met een harde isolatie. Wil je meer lezen over dit onderzoek? Klik dan hier en lees meer over de vergelijking van isolatiematerialen.   

Gegarandeerde prestaties 

Uiteraard valt of staat alles met de uitvoeringskwaliteit. Onderstaande afbeelding laat zien dat als slechts 1% van het geveloppervlak een open naad is, dit de Rc-waarde in de praktijk al met 36% vermindert. Lees meer...

Beste score op duurzaamheid

Materiaalkeuze is minstens zo belangrijk wanneer het op duurzaamheid aankomt. Glaswol is het meest mileuvriendelijke isolatiemateriaal. Lees meer...

Optimale Rc-waarden voor wetgeving

Op dit moment moet je voldoen aan een EPC van 0,4. In de toekomst wordt er zelfs gesproken over een energieneutrale nieuwbouw (BENG). Lees hier meer over de huidige Rc-eisen.

Klantervaringen


"Minerale wol laat zich goed aanbrengen. We werken eigenlijk altijd met minerale wol. Dat is veel minder arbeidsintensief dan harde isolatie."


"Als je hogere Rc-waardes gaat kiezen, kost dat wél meer geld terwijl het weinig invloed heeft op je EPC-berekening."

Een naad van 10 mm tussen twee isolatieplaten vermindert de isolatiewaarde met 36%.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen