Contact
Sluiten

Isolatie

Bekijk het ruime assortiment aan verschillende soorten isolatie. Van minerale wol, hardschuim, isolerende dakplaten tot isolatiefolie. Zoek hieronder direct de isolatiematerialen die je nodig hebt of lees meer over isolatie en de toepassing hiervan.

 

 

Isolatie voor duurzaam bouwen

In de hele klimaatdiscussie staat vooral het besparen van energie centraal. Met energiebesparing wordt er minder CO² uitgestoten, waarmee meer schade aan het milieu voorkomen kan worden. Voor aannemers en klusbedrijven is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Duurzaam bouwen speelt voor steeds meer klanten een belangrijke rol. De beste methode om optimale energiebesparing te bereiken, is door een woning of pand goed te isoleren. Bij Stiho vind je diverse isolatie producten voor verschillende isolatie toepassingen, zoals het isoleren van woningen en panden volgens de laatste eisen uit het bouwbesluit.

Een bedrijfspand of huis isoleren

In de uitvoering van de bouw kan je isolatie het beste aanbrengen in de ruwbouw fase. Isolatiemateriaal kan dan direct goed worden aangebracht en koudebruggen kunnen zo voorkomen worden. Je hebt dan ook volop keuze in het te gebruiken isolatiemateriaal. In principe is ieder onderdeel van een pand of woning te isoleren door middel van dakisolatie, spouwmuurisolatie, isoleren in de kruipruime en je kunt de verdiepingsvloer isoleren. Goede isolatie is helaas niet altijd de praktijk, bestaande woningen en gebouwen zijn tijdens de bouw in een ver verleden, niet of slecht geïsoleerd. Achteraf isoleren is nog steeds mogelijk, maar dan moet je vooral kijken welk isolatiemateriaal geschikt is.

Het dak isoleren

Een dak isoleren is één van de meeste effectieve maatregelen om energie te besparen. Het grootste gedeelte van de warme ontsnapt namelijk via het dak. Goede dakisolatie is daarom belangrijk. Door het dak te isoleren voorkom je niet alleen dat warmte ontsnapt, maar dat in de zomer de hitte wordt buitengehouden. Voor dakisolatie kan gebruik gemaakt worden van verschillende isolatie producten. Hierbij is minerale wol, zoals glas-, vlas- of steenwol een geliefd isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal is namelijk zowel in dakplaten als in dekens verkrijgbaar is en makkelijk op maat te maken. Dekens glaswol kunnen gemakkelijk op maat gesneden worden en tussen de spanten aan de binnenzijde van het dak worden aangebracht. Vergeet overigens nooit, om voordat je het dak gaat afwerken met gipsplaat, dampremmende folie aan te brengen. Dampremmende folie voorkomt dat isolatie producten door vocht worden aangetast.

Spouwmuurisolatie

Ook spouwmuurisolatie helpt enorm om de warmte binnen te houden. Spouwmuurisolatie kan het beste worden toegepast tijdens de ruwbouw. Tijdens het bouwen van het binnen- en buitenspouwblad, kun je dan nog gemakkelijk een isolatieplaat aanbrengen. Dit kan in de vorm van glaswol, steenwol, EPS, XPS, Pir of Resolschuim. Maar spouwmuurisolatie wordt pas grootschalig toegepast vanaf de jaren ‘70, waardoor veel oudere woningen nog niet voorzien zijn van spouwmuurisolatie. Achteraf spouwmuurisolatie toepassen kan, maar het is dan onmogelijk om isolatieplaten te gebruiken. In dit geval kun je gebruikmaken van isolatiekorrels, die in de spouw worden geblazen, of door het aanbrengen van een extra wand aan de buiten- of binnenzijde van de woning.

Kruipruimte isolatie

Een van de meest lastige ruimten om na te isoleren is de kruipruimte. De kruipruimte is meestal niet geïsoleerd, waardoor kou kan optrekken naar de vloer. Hierdoor wordt er onnodig veel gestookt om het toch warm te krijgen. Kruipruimte isolatie is dan de oplossing. Omdat je in een kruipruimte maar beperkte ruimte hebt, is isoleren met platen niet makkelijk. Een arbeidsvriendelijke manier is dan om isolatiefolie aan te brengen tegen de onderzijde van de vloer. Het is ook mogelijk om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Hiervoor zijn isolatiekorrel zeer geschikt.

De vloer isoleren

De vloer van bovenaf na-isoleren is een effectieve vorm van isolatie, waarbij voorkomen wordt dat vloeren koud aanvoelen. Voordat vloerisolatie wordt aangebracht dient eerst een dampdichte folie aangebracht te worden. Daarna kan je een hardere isolatieplaat toepassen zoals een EPS, XPS of PIR, die je aanbrengt op de dragende vloer. Hierna kan de vloer verder afgewerkt worden. Over de isolatieplaat kun je dan een vloerbedekking aanbrengen. Om te voorkomen dat de isolatieplaten aangetast worden door vocht, leg je een isolatiefolie tussen de vloer en de isolatieplaat.

Geluidsisolatie

Veel isolatie producten die betrekking hebben op thermische isolatie, zullen voor een gedeelte ook akoestische isolatie geven. Minerale wol producten zoals glas-, vlas- en steenwol zijn voorbeelden hiervan. Bij projecten waarbij je problemen met de akoestiek moet zien op te lossen, is geluidsisolatie de oplossing. Met het aanbrengen van akoestische isolatieplaten, zoals bijvoorbeeld Akoestiwol, kan je de akoestiek in bepaalde ruimtes verbeteren, maar ook geluidsoverlast voorkomen.

Isolatiemateriaal kopen

Heb je geïsoleerde dakplaten, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, geluidsisolatie of andersoortige isolatie nodig? Bij Stiho vind je naast diverse isolatieproducten ook andere bouwmaterialen en bevestigingsmaterialen. Bestellen van isolatiemateriaal gaat gemakkelijk. Je zoekt met de filters op de betreffende isolatie producten, waarna je simpel online kunt bestellen.

 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen