Contact
In verband met gepland onderhoud is onze webshop zaterdag 15 juni tussen 14.00 en 18.00 uur niet bereikbaar. In de Stiho app zijn dan geen prijzen en voorraadinformatie beschikbaar en kunnen er geen orders geplaatst worden. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Na 18.00 uur staan de webshop en Stiho app weer volledig tot jouw beschikking.
Sluiten

Veilig werken op de bouwplaats met gebarentaal

Veiligheid op de bouwplaatsen begint met duidelijke communicatie. Maar niet iedereen spreekt dezelfde taal of hoort je van een afstandje.
Hoe kun jij dan toch zorg dragen aan de veiligheid van jouw collega's?

Gebarentaal in de bouw

Deze week is Bouwspraak gelanceerd, een uniforme gebarentaal om elkaar te waarschuwen op de bouw. Op de website kun je kiezen uit meer dan 7 talen om de gebaren te leren. Door het gebruik van deze gebaren in kritische situaties kunnen misverstanden door een taalbarrière of omgevingslawaai voorkomen worden.

Door de verschillende catagorieen met duidelijke afbeeldingen en video's leer jij snel waarschuwingsgebaren, actiegebaren en gebaren om persoonlijke beschermingsmiddelen aan te duiden. Maar je vindt er ook diverse borden die op de bouwplaatst toegepast kunnen worden.

Je leert de verschillende gebaren via de website van Bouwspraak.

Ga naar bouwspraak website

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Bij Stiho kun je terecht voor alle (persoonlijke) beschermingsmiddelen die je nodig hebt om veilig te werken op de bouw. Neem gerust contact op met jouw contactpersoon of bekijk ons assortiment in de webshop.

Veilig werken op hoogte

In de bouw werken we regelmatig hoger dan 2,5 meter. Belangrijk is dan dat je de juiste valbescherming toepast. Ben jij helmaal op de hoogte of wil je advies? Hans Rochat, category manager ijzerwaren en gereedschappen, laat je in een video zien hoe je veilig kunt werken op hoogte.

Hoe werk je veilig op hoogte?

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen