Contact
Vandaag zijn we live gegaan met onze nieuwe telefoniecentrale. Dit is grotendeels succesvol verlopen, maar toch lopen we tegen wat technische uitdagingen aan. Wij staan gewoon voor je klaar. Bekijk hier hoe je jouw vestiging het beste kan bereiken. Onze excuses voor het eventuele ongemak.
Sluiten

Programma Aanpak Stikstof (PAS)

Als aannemer kun je niet om het onderwerp stikstofuitstoot heen. Maar liefst 18.000 woningbouw-, infrastructuur- en landbouwprojecten kunnen door de uitspraak van de Raad van State stil komen te liggen: dat betekent niet alleen dat er geen woningen worden gebouwd of gerenoveerd, maar ook dat sommige wegenbouwprojecten stilliggen en medewerkers van bouwbedrijven thuis komen te zitten.

De Raad van State meldde in haar uitspraak dat het Programma Aanpak Stikstof niet voldoet aan de Europese Regels. In het PAS stond dat ook projecten vlakbij beschermde natuurgebieden stikstof mochten uitstoten, als dat in de toekomst werd gecompenseerd. Maar de Raad van State heeft alle milieuvergunningen vernietigd die niet definitief waren en die niet aan de Europese milieuwetgeving op het gebied van stikstof voldoen. Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland meldden onlangs in een persbericht dat zij een 10-stappenplan lanceren om een oplossing te bieden. Zo stellen zij dat voor de korte termijn projecten worden vrijgesteld die alleen tijdens de bouw leiden tot stikstofuitstoot. Daarnaast vinden de organisaties dat projecten moeten doorgaan als daarvoor een groot openbaar belang is, bijvoorbeeld bedrijfsinvesteringen die leiden tot een lagere milieubelasting. Daarnaast noemen VNO-NCW maatregelen die de landbouw aangaan. Je vindt het hele persbericht op stiho.nl. Wordt vervolgd.

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen