Contact
Sluiten

Rapid circular contracting

Opdrachtgevers als overheden en gemeentes spelen een steeds belangrijke rol bij het creëren van vraag naar circulair bouwen. De methodiek ‘Rapid Circular Contracting’ is hierbij belangrijk. Wat houdt het in?

Innovatie manier van duurzaam inkopen

Rapid Circular Contracting (RCC) is een innovatieve manier van duurzaam inkopen en is bedoeld als stimulans voor circulair bouwen. Het is een methodiek die Stichting Circulaire Economie ontwikkeld heeft en is specifiek gericht op overheden. Bij deze methodiek wordt er bij aanbestedingen gekeken naar expertise, vakmanschap en innovatief vermogen, dus niet alleen uitgebreide bestekken. Het doel van deze methodiek is om hogere kwaliteit partnerschappen te creëren en (wederzijds) vertrouwen op te bouwen.

Hoe voldoe jij aan de richtlijnen van RCC?

Door het gebruik van circulaire Urban Mining materialen kan jij aan de opdrachtgevers aantonen dat je voldoet aan de RCC richtlijnen en bijdraagt aan zowel maatschappelijke als duurzame waarde. De Urban Mining materialen worden als ‘nieuw’ gemaakt bij het 50|50 Workcenter van Het Leger des Heils. Ook zorgt het hergebruik van materialen voor een duurzaam karakter. Circulaire materialen nodig? Je bestelt ze snel via de webshop op stiho.nl. Klik hier voor ons assortiment.

Welke partijen stellen meer eisen aan aanbestedingen?

Er zijn gemeentes die circulaire eisen stellen bij aanbestedingen. Voorbeelden zijn Apeldoorn, Enschede, Nijmegen en Leeuwarden. Een goed voorbeeld is het aanbestedingsproject van de gemeente Leeuwarden voor een aantal gebouwen van de Watercampus (hét ontmoetingspunt van de Nederlandse watertechnologiesector).

Waarom zijn circulaire aanbestedingen steeds belangrijker?

Rapid Circular Contracting (RCC) levert slimme, innovatieve en circulaire oplossingen op die bijdragen aan het maximaliseren van maatschappelijke en duurzame meerwaarde. Ook zorgt circulariteit ervoor dat wij samen meer bijdragen aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

Wil jij ook voldoen aan de richtlijnen van de RCC bij aanbestedingen en duurzame waarde creëren?
Bekijk dan hier onze Urban Mining materialen.


Bekijk assortiment circulaire bouwmaterialen

Meer weten over circulair?

Wil je meer informatie over circulairiteit?
Je vindt alle informatie op deze pagina, speciaal ingericht voor circulair bouwen.

Stiho circulair

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen