Contact
Sluiten

Hoe verlijm ik Rockpanel op een houten achterconstructie? 

Gevelplaten kun je mechanisch bevestigen, maar verlijmen is de mooiste oplossing en net zo duurzaam. Rockpanel verlijm je met het elastische lijmsysteem Rockpanel Tack-S van Bostik. Dit bestaat uit 7 stappen. 

  1. Nadat de houten achterconstructie van minimaal 28mm dikte is aangebracht, breng je een 8mm Rockpanel strook, die aan beide zijden 15mm breder is dan de breedte van het achterhout, mechanisch aan. 
  2. Na het aanbrengen van de stroken reinig je het oppervlak met Bostik Liquid 1.
  3. Behandel de lijmzijde van de Rockpanel plaat voor met Bostik Primer MSP. Gebruik hiervoor een roller en laat de primer minimaal 2 uur drogen.
  4. Breng Bostik Foamtape verticaal en ononderbroken aan op de achterconstructie.
  5. Breng de Rockpanel Tack-S lijm aan met de speciale tuit, zodat een driehoekslijmril met een hoogte van ca. 9mm
  6. Plaats de Rockpanel plaat. Verwijder de schutlaag van de foamtape. Plaats de plaat uiterlijk 10 minuten na het aanbrengen van de lijm. Druk de plaat zacht aan en corrigeer Voordat de plaat de foamtape raakt is dit nog mogelijk. Gebruik eventueel afstandhouders, steunblokjes of een stelregel. Is de plaat goed gepositioneerd, druk deze dan lichtjes aan met een rechte regel. Zo wordt de rug van de plaat geraakt en wordt “buiken” tegengegaan. 
  7. Verwijder na het plaatsen verse primer- of lijmresten met Bostik Reiniger Liquid 1. Gebruik hiervoor een schone, pluisvrije doek. 

Kies je voor een aluminium achterconstructie, breng hierop dan de Bostik Prep M aan met een schone, pluisvrije doek. Begin met verlijmen na 10 minuten droogtijd. Hierna volg je stap 3 t/m 7.  

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen