Contact
Sluiten


Hoe verlijm ik Rockpanel op een houten achterconstructie?


Gevelplaten kun je mechanisch bevestigen. Verlijmen is echter de mooiste oplossing en net zo duurzaam. Rockpanel kun je verlijmen met het elastische lijmsysteem Paneltack-S S970 van Bostik. Onze specialist in gevelbekleding, Renzo van Vliet, vertelt in 7 stappen hoe je eenvoudig je Rockpanel platen verlijmt op een houten achterconstructie.

Belangrijk: kies je voor een aluminium in plaats van een houten achterconstructie? Breng hierop dan de Bostik Primer CS aan met een schone, pluisvrije doek. Begin met verlijmen na 10 minuten droogtijd. Hierna volg je stap 3 t/m 7 hieronder. 

Category Manager bouwstoffen Renzo van Vliet

In 7 stappen Rockpanel op een houten achterconstructie verlijmen

  1. Nadat de houten achterconstructie van minimaal 28mm dikte is aangebracht, breng je een 8mm Rockpanel strook mechanisch aan. De 8mm Rockpanel strook is aan beide zijden 15mm breder dan de breedte van het achterhout. 
  2. Na het aanbrengen van de stroken reinig je het oppervlak met Bostik Primer CS met een schone pluis- en stofvrije doek.
  3. Behandel de lijmzijde van de Rockpanel plaat voor met Bostik Primer Q. Gebruik hiervoor een roller, zet de platen rechtop en zorg ervoor dat je de primer minimaal 2 uur laat drogen. Verwijder de beschermfolie aan de zichtzijde.
  4. Breng foamtape verticaal en ononderbroken aan op de achterconstructie.
  5. Breng Paneltack-S S970 lijm aan met de speciale tuit, zodat een driehoekslijmril met een hoogte van ca. 9mm ontstaat.
  6. Plaats de Rockpanel plaat. Verwijder de schutlaag van de foamtape. Plaats de plaat uiterlijk 10 minuten na het aanbrengen van de lijm. Druk de plaat zacht aan en corrigeer. Voordat de plaat de foamtape raakt is dit nog mogelijk. Gebruik eventueel afstandhouders, steunblokjes of een stelregel. Is de plaat goed gepositioneerd?  Druk deze dan lichtjes aan met een rechte regel. Zo wordt de rug van de plaat geraakt en wordt “buiken” tegengegaan. 
  7. Verwijder na het plaatsen verse primer- of lijmresten met Bostik Reiniger Liquid 1. Gebruik hiervoor een schone, pluisvrije doek. 

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen