Contact
Sluiten

RhinoPrime kleurklaar: hét alternatief voor Okoumé vernieuwd 

RhinoPrime is in 2016 door Stiho geïntroduceerd als dé innovatie op het gebied van plaatmateriaal voor een exterieure toepassing. Een ijzersterk alternatief voor onder andere Okoumé multiplex. RhinoPrime kleurklaar wordt gemaakt van een Europese, snelgroeiende houtsoort. Het is een multiplex die de duurzaamheid van Berken, Hardhout en Okoumé multiplex overtreft. Daarnaast voldoet het aan alle eisen van deze tijd. RhinoPrime kleurklaar is FSC® en CE2+ gecertificeerd, je krijgt er 15 jaar garantie op en het heeft een lage CO2 footprint. Inmiddels is RhinoPrime nog verder verbeterd. Het resultaat: RhinoPrime kleurklaar.

                  

Vernieuwde toplaag voor een hoogwaardig eindresultaat

RhinoPrime kleurklaar heeft een vernieuwde toplaag die garant staat voor een hoogwaardig eindresultaat. De plaat heeft aan beide zijden een MDO coating die in het proces wordt mee geperst. Deze coating heeft vervolgens een universeel overschilderbare grondverflaag gekregen die aan één zijde grijs RAL7045 en aan één zijde wit RAL9003 is. Het resultaat is een toplaag van 210 g/m2 die je na licht opschuren direct kunt afwerken in de gewenste eindkleur*.

Waarom is RhinoPrime kleurklaar hét alternatief 

RhinoPrime kleurklaar is Stiho’s oplossing voor de wereldwijd gestegen vraag naar multiplex, de hierdoor ontstane druk op de beschikbaarheid van deze producten en het negatieve effect op niet-gecertificeerde (tropische) bossen in bijna alle delen van de wereld. Daarnaast groeit de vraag naar producten met een lage CO2 footprint. Gebruik van snelgroeiende en duurzaam geproduceerde Europese houtsoorten is dan één van de oplossingen voor de groeiende vraag naar gezaagd hout en multiplex.

Door-en-door verduurzaamd

In het productieproces van RhinoPrime kleurklaar wordt elke fineer apart verduurzaamd. Het resultaat is een 100% door-en-door verduurzaamde fineer. Dit verduurzamen verbetert de duurzaamheid van het product, terwijl de natuurlijke eigenschappen van het hout behouden blijven. De fineren en MDO coating worden vervolgens samengeperst tot een multiplexplaat met als resultaat een multiplex met verbeterde duurzaamheid, geschikt voor risicoklasse 3.1 volgens de NEN-EN 335. RhinoPrime kleurklaar heeft duurzaamheidsklasse 2-3 en is uitermate geschikt voor een exterieure toepassing.

RhinoPlex en RhinoPaint

Naast de RhinoPrime kleurklaar is er ook een onbehandelde plaat – de RhinoPlex – en een plaat voorzien met een painting laag, de RhinoPaint. De basis van beide platen is gelijk aan die van de RhinoPrime kleurklaar met dezelfde kenmerken en voordelen. Door het verduurzamen kan er binnen één fineer kleurverschil ontstaan.

Behoud van kwaliteit

Om de kwaliteit van het materiaal te behouden, is het belangrijk om het materiaal te verwerken volgens het verwerkingsadvies. Aanvullend op dit advies kan je de algemene richtlijnen voor opslag, verwerking en afwerking van houtachtige plaatmaterialen aan de gevel hanteren. * RhinoPrime kleurklaar is af te werken met de meeste gangbare verfsystemen. Wij adviseren je om een verfadvies in te winnen bij jouw verfleverancier en altijd een test uit te voeren met het verfsysteem naar keuze.

Zie voor verdere informatie de gegevens in het productinformatieblad en verwerkingsvoorschrift.

Wil je RhinoPrime kleurklaar, Rhinopaint en RhinoPlex  producten bestellen of zoek je meer informatie? Online of op jouw vestiging helpen we je graag verder!


Vragen of advies nodig? Plan een digitale afspraak.

Wij staan klaar voor al je vragen en adviezen. In deze tijd kijken we naar alle mogelijkheden om jou zo goed mogelijk verder te helpen zodat jij zorgeloos aan de slag kan blijven gaan. Heb je vragen over toepassingen, productinformatie, heb je hulp nodig bij een (online) bestelling? Of een andere vraag? Wij helpen je op weg zodat jij goed je werk kunt uitvoeren. De afspraak kan via Skype, Outlook Teams, WhatsApp bellen, of gewoon telefonisch. 

Klik hier en maak een afspraak

Favorieten

Om gebruik te kunnen maken van het opslaan van favorieten dien je ingelogd te zijn.

Inloggen